Hjälp oss att hjälpa andra!

Behovet av ekonomiskt stöd från kyrkan är stort, inte bara runt jul.

Insamling till socialt utsatta i Lidköping

I samband med jul genomför Kyrkornas gemensamma sociala kassa i samarbete med Frälsningsarmén en julutdelning till människor som lever i ekonomisk utsatthet i Lidköping. Vid julutdelningen delar vi ut matkassar, presentkort och julklappar. Allt som vi delar ut genom Kyrkornas gemensamma sociala kassa är gåvor från privatpersoner, företag, föreningar och församlingar.

Många som vi möter genom Kyrkornas gemensamma sociala kassa är ensamstående eller ensamstående med barn. De lever på låg lön eller någon form av ersättning eller bidrag och har inte någon möjlighet att spara eller lägga undan pengar för extra kostnader i samband med jul.

Förutom matkassar och presentkort på mataffärer tar vi gärna emot presentkort på olika affärer till tonåringar. Vi tar även gärna emot hygienartiklar såsom tvål, dusch crème, schampo, balsam, tandkräm, deodorant, body lotion som vi kan ge vidare som julklappar till vuxna. Självklart tar vi även emot julklappar till barn. Gåvorna skall helst vara oinslagna, då vi låter de hjälpsökande välja vad som passar just dem bäst.

Inlämning av matkassar, presentort och gåvor i Nicolaigården

Välkommen till Nicolaigården på följande tider:
Mån 7 dec kl. 16.00-19.00
Tors 10 dec kl. 16.00-19.00

På grund av Coronaläget kommer det finnas en slussvakt som ser till att ni som kommer med gåvor släpps in ett sällskap i taget. Ni kommer även bli utsläppta vid en annan dörr, allt för att slippa onödiga möten. Blir det köbildning utanför, håll avstånd.

Förslag på innehåll i matkassen:

» Julgodis/Chokladkartong
» Knäckebröd
» Litet paket smörgåsmargarin
» Kaffe/Drickchoklad
» Pasta
» Pepparkakor
» Dricka (julmust el. coca cola)
» Färdigkokt gröt (korv)
» Prinskorv/Hel rökt korv
» Ev. ost
» Ev. köttbullar

Det är bra om färskvarorna har hållbarhetstid över julhelgen!

Lillkyrkan på torget

I december månad står representanter från Svenska kyrkan med bössor och samlar in pengar till julutdelningen vid Lillkyrkan på torget. Observera att endast kontakter och swish mottas i Lillkyrkan. Matkassar och andra gåvor hänvisas till insamlingstillfällena i Nicolaigården.

Övriga ekonomiska bidrag:

Swisch: 123 155 64 06  eller bg: 550-9716, märk er insättning med "julgåva".

Kyrkornas gemensamma sociala kassa

Läs mer om kyrkornas gemensamma sociala kassa och hur deras arbete bedrivs under året.