Lidköpings församling söker församlingspedagog.

Är det dags för dig att gå in i en ny uppgift?
Här finns en ledig pedagogtjänst och ett arbetslag som väntar på en kollega. Tjänstens inriktning är med betoning på de yngre åldrarna samt samarbete kyrka/skola. Verksamheten har vuxit starkt fram tills att pandemin slog till. Babysång i mindre grupper tillsammans med musiker, öppna föräldrabarngrupper (musiker, pedagoger, diakon) samt minior- och juniorgrupper. Projekt i samarbete kyrka/skola till exempel Kyrkvandringar under advent/jultid samt påsk. Psalmboksprojekt för lågstadiet samt bibeläventyr för mellanstadieåldrar. Barnkörer finns i församlingen samt ett stort konfirmandarbete med unga ledare och ungdomsgrupp. I församlingen finns också bibelstudiearbete samt Alpha med efterföljande grupper.

Från sommaren lämnar vi en distriktsorganisation och går över i verksamhetsområden där du kommer vara en del av det pedagogiska teamet kring lärande. Under året kommer också arbete ske i utformande av PLU (Plan för Lärande och Undervisning). Ny församlingsinstruktion ska skrivas 2022.

Välkommen till Lidköpings församling där du har goda kollegor och ett väl upparbetat barn och ungdomsarbete med utrymme att vara med och forma nytt!.

Vi söker dig som är församlingspedagog eller på väg att bli som

• vill utveckla den pedagogiska verksamheten och kyrkan som mötesplats
  • vill arbeta med lärande med särskild tonvikt på yngre åldrar
  • vill utveckla arbetet med ideella
  • vara delaktig i arbetet med PLU och livslångt lärande
  • finna vägar tillsammans med andra för nyfikenhet och växt
  • vill bygga relationer och är öppen för att tänka nytt
  • vill samverka och nätverka med andra organisationer
  • tycker om att arbeta både självständigt och med gemensamma satsningar
  • är empatisk, öppen, utåtriktad samt har förmåga till ett socialt engagemang

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Kyrkoherde Karin Enerbäck.
Facklig företrädare för Vision är Björn Carlstedt tel. 0511-285 30

Ansökan med meritförteckning och löneanspråk ställes till;
Lidköpings församling
Norra Kyrkogatan 7