Lidköpings församling söker komminister

Tillsammans går vi nya tider till mötes. Församlingen ligger i startgroparna för att omarbeta församlingsinstruktionen som skall vara klar 2018 och i höst är det kyrkoval då de kommande fyra årens förtroendevalda skall ta plats i kyrkoråd och kyrkofullmäktige. Medarbetarlaget genomgår en föryngring och förnyelse. En komminister går vidare mot uppdrag i biskopens tjänst och sjukhusprästen går i pension i februari 2018.

Vi söker i första läget en komminister med utgångspunkt i S:t Sigfrids kyrka, men inom kort behöver även tomrummet efter vår sjukhuspräst fyllas. Nu har du chansen att tillsammans med ett spännande medarbetarlag och en engagerad församling forma vår gemensamma framtid. Du har stora möjligheter att påverka hur arbetet skall bedrivas.

Bli en del av en hel del. Församlingen erbjuder ett omfattande musikutbud, med stor genrebredd samt ett pedagogiskt arbete för fördjupning av den kristna tron genom Alpha-kurser, föreläsningskvällar och Bas-grupper.

Du blir del av en församling med en given plats mitt i staden, där det finns en stor satsning på barn- och ungdomsarbete och en bred diakonal verksamhet. Det ekumeniska samarbetet är gott. S:t Sigfrids kyrka ger rum åt stödgrupper och är en träffpunkt för människor i alla åldrar.

Vi söker en komminister som vill utveckla och hitta nya vägar att vara kyrka. Du är engagerad och förankrad i din tro och ser fram emot samarbeten och utmaningar. Arbetet utgår från distriktsarbetslag, men även distriktsöverskridande projekt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar lämnas av kyrkoherde Karin Enerbäck. Facklig företrädare KyrkA är Christer Edvinsson tel. 070-575 30 75 och Vision är Håkan Gerenmark tel. 070-608 76 41

Ansökan med meritförteckning och löneanspråk ställes till Lidköpings församling,
Norra Kyrkogatan 7, 531 32 Lidköping.
Obs märk kuvertet med ”Komminister”

Vi vill ha din ansökan snarast, tillträde efter överenskommelse.

Lidköpings församling är en stadsförsamling med ca 12.500 kyrkotillhöriga. Verksamheten bedrivs utifrån tre kyrkor, S:t Nicolai, S:t Sigfrid och S:ta Maria samt genom Sjukhuskyrkan och kyrkogårdsförvaltningen. Församlingen har en livlig verksamhet för alla åldrar med grund i evangeliet och den grundläggande uppgiften. Yrkesspecifik fortbildning och fördjupning är viktigt liksom samarbete över yrkesprofilerna, för att som en församling möta behov och utmaningar i kyrkans roll i samhälle. Församlingen har ett engagerat kyrkoråd och många ideella medarbetare.

Församlingen arbetar utifrån församlingsinstruktionens ledord: glädje och djup, gemenskap och delaktighet.

Arbetslaget i S:t Sigfrids kyrka består av präst, musiker, diakon (f.n föräldraledig), dramapedagog och församlingspedagog. I stadsdelskyrkan finns bra lokaler för verksamhet.