Kyrkan som mötesplats

Varje vecka möts hundratals människor inom kyrkans verksamheter och aktiviteter; medarbetare, ideella och besökare i en enda härlig mix.

Bildterapi Workshop för flyktingar

Under hösten hålls en workshop för flyktingar i Nicolaigården. Det är Catherine Rogers Jonsson, som själv kom till Sverige från USA för 19 år sedan, som håller i workshopen. Catherine arbetar med bildterapi för att ge uttryck för tankar och känslor, som ett medel för att läka oss själva från jobbiga erfarenheter i livet.

Vuxna, ungdomar och barn, alla är välkomna till Nicolaigården på lördagar kl. 10.00–11.30.
Följande datum är satta: 9, 16, 23 och 30 september samt 7, 14, 21 och 28 oktober.

Ledare: Catherine Jonsson, ATR-BC, SRBt auktoriserad bildterapeut tel. 070-55 07 195
Kontaktperson från Svenska kyrkan: Elin Kjell

Träffpunkt Centrum i Nicolaigården

Varje tisdag mellan kl. 14.00-16.00 (från slutet av september till slutet av april) är alla välkomna till Nicolaigården. Här dukar diakonimedarbetarna fram gott fikabröd till eftermiddagskaffet som avnjuts under glatt samspråk kring borden. Förutom det bjuds det för det mesta på någon form av programpunkt; det kan vara sång och musik eller någon som delar med sig av en reseberättelse mm. Se detta som ett tillfälle att komma ut och dela en gemenskap och samtidigt få något tänkvärt med dig hem.

En stund av stillhet och eftertanke blir det också vid andaktsstunden. Detta är en helt öppen träff. Alla som har möjlighet att komma är välkomna. Kostnad 25:- för kaffe och ”dopp” i en trivsam miljö.

I april gör vi en bussutflykt runt om i nejden och ser hur långt våren kommit. Vi besöker en kyrka och fikar på något trevligt ställe.

Öppen dörr i Nicolaigården - en diakonal mötesplats

En öppen verksamhet utan fasta programpunkter. Kom på kaffe, smörgås och fika till självkostnadspris. Sitt ner och samtala med varandra eller läs morgontidningen, lös korsord, spela spel eller helt enkelt bara va. Öppen dörr är varje måndag mellan kl. 10.00-16.00, med en kort middagsbön kl. 12.00. Kontaktperson för Öppen dörr är Elin Kjell

I samband med Öppen dörr finns även ett språkcafé. Språkcafét ger möjlighet till att träna svenska och träffa nya människor. Vi träffas på samma tider som Öppen dörr, måndagar kl. 10-16 och dricker kaffe eller te tillsammans och pratar på lätt svenska.

Kyrkans dagträff i Sigfridskyrkan

Varannan tisdag (jämna veckor) mellan 09.30-13.00 pågår flera studiecirklar samtidigt i Sigfridskyrkan. Det är hantverk, akvarellmålning, näverarbete, sång och snickeri. Avslutas med middagsbön och lunch tillsammans. På eftermiddagen erbjuds även en Ipad-kurs mellan kl. 13.00–15.00.

Café Palmen i Sigfridskyrkan

Varje onsdag året om mellan kl. 15.00 och 17.00 har Café Palmen öppet i Sigfridskyrkan. Café Palmen vill vara en mötesplats för alla som önskar en kopp kaffe och en stunds gemenskap. Det finns inga fasta programpunkter. Ingen föranmälan krävs, utan det är bara att komma!

Seniorcurling i Sigfridskyrkan

Varannan fredag mellan kl. 10.00-11.30, från och med 22 januari till 13 maj, kan du som pensionär komma till Sigfridskyrkan och spela mattcurling med 3.8 kilos stenar.

Pilgrimsvandra

Vi vandrar tilsammans, delar tystnad, ord och tankar. Några gånger firar vi mässa. Vandringarna utgår ifrån Mariakyrkan och avslutas med gemensam fika. För mer information är du välkommen att kontakta diakon Catrine Lundberg

Gudstjänster och sångstunder på äldreboenden

Präster från Lidköpings församling håller regelbundet gudstjänster på följande äldreboenden: Östhaga, Solhaga, Guldvingen, Ljungen, Skogsgläntan och Sleipner. Ett par gånger per termin gästas även Skogsgläntans äldreboende av Psalmcirkeln, som spelar och sjunger tillsammans med de boende. Gudstjänsterna är öppna för allmänheten.

En onsdag i månaden kommer diakon Elin Kjell med ett glatt gäng till Solhagas Mötesplats för en sångstund med de boende och de boende i området. Sångtillfällena brukar vara mellan kl. 14.30-15.30.

Födelsedagsfest

Tre gånger om året bjuder vi alla församlingens 80, 85, 90, 95-åringar (och äldre) på en riktigt festlig födelsedagsfest. Det bjuds på mat, kaffe och tårta, musikunderhållning och en och annan överraskning. Det brukar bli en härlig fest! Närmar du dig din bemärkelsedag får du hålla utkik i brevlådan efter en inbjudan.

Såhär kan det se ut!