Behov av mötesplatser

2020-06-07

Ensamheten är sällan en bra vägledare. Oron växer lätt när vi är ensamma med våra tankar. Vi har alla ett ansvar under denna pågående pandemi. Vi skall lyssna till myndigheternas råd och göra allt som står i vår makt för att skydda de mest sårbara i samhället. Men samtidigt finns det stort behov av mötesplatser där man får ett andrum. Någon stans att samla tankarna och bara vara.

Det som händer nu väcker många frågor, om nära och kära, om livet och om döden. Fundera lite på de människor som du har i din närhet som kan ha det tufft i sin ensamhet. Ta upp telefonen och ring och fråga: hur mår du idag? Försök att omvandla rädslan till kärlek och omtanke.

Du är alltid välkommen till din lokala kyrka. Det går också bra att kontakta jourhavande präst på 112 eller genom chatt på nätet.

Öppethållandet av S:t Nicolai kyrka utökas. Från och med nu är kyrkan öppen måndag-lördag. (aktuella öppettider från vecka till vecka går att läsa i kalendern på hemsidan) Kyrkan kommer vara bemannad i så stor utsträckning som möjligt. Välkommen in, be, tänd ett ljus och sitt ner en stund och ta del av den rofylldhet som kyrkorummet ger.

Utöver ordinarie gudstjänster är du välkommen till Öppen dörr på måndagar mellan kl. 10.00-15.00 i Nicolaigården.

Ta hand om varandra!

Behov av mötesplatser