En dag för dig som sörjer!

2019-10-19

En dag för dig som sörjer

Sorgeprocessen ser olika ut för oss alla. En del av oss har behov att samtala och reflektera tillsammans med andra. Den 19 oktober annordnas en dag för dig som sörjer. Förlusten kan vara nyligen, eller för länge sedan. Du kan sörja en partner, en förälder, ett barn eller någon annan närstående. Oavsett din ålder eller anledning till din sorg, är du välkommen!

9.30 Fika i Nicolaigården

10.00 Samtalsgrupper med samtalsledare.

12.00 Lunch

12.45 ½ gruppen föredrag: Karolina Hedlund Carlsson, sjukhuspräst tillsammans med Jörgen, undersköterska på Hospice Gabriel.
 ½ gruppen: träffar Catherine Rogers Jonsson, bildterapeut.

14.00 Grupperna skiftas

15.00 Enkelt fika

15.30 Stilla avslutning med musik och ljuständning i S:t Nicolai kyrka

Dagens aktiviteter

Samtalsgrupp

Dagen inleds med fika och samtalsgrupper. Alla deltagare delas in i lagom stora grupper och tilldelas två samtalsledare. Det är du som bestämmer hur mycket du vill dela med dig av, men det är bra om du kan presentera dig och uppge anledningen till varför du är där. Samtalsledarna hjälper gruppen att hålla sig till relevant innehåll och stimulerar till samtal.

Karolina Hedlund Carlsson, sjukhuspräst

Efter lunch delas deltagarna in i två grupper. Den ena halvan börjar med att lyssna till ett föredrag av Karolina Hedlund Carlsson. Karolina har stor erfarenhet av att möta människor i sorg genom sitt arbete som sjukhuspräst, först på NÄL i Trollhättan och nu på sjukhuset i Lidköping.

Karolina finns med under hela dagen om du vill få en personlig kontakt med henne.

Jörgen, undersköterska på Hospice Gabriel

Jörgen kommer föreläsa tillsammans med Karolina, och han kommer dela med sig utav sina egna erfarenheter, både som anhörig och utifrån sin yrkesroll på Hospice Gabriel.

Catherine Rogers Jonsson, bildterapeut

Den andra halvan av gruppen får möjlighet att testa bildterapi genom bildterepeuten Cathererine Rogers Jonsson. Skapandet främjar lärande genom att aktivera hjärnan. Kreativitet kan lindra sorg och bryta negativa tankemönster. Skapande skänker dessutom många glädje! Normalt arbetar terapeuten i enrum med sin patient. Dagen erbjudar en introduktion i vad bildterapi är och vad den kan ge. Grupperna skiftas efter 1.15 min.

Catherine finns med under hela dagen om du vill få en personlig kontakt med henne.

Kort avslutning i kyrkorummet

Som avslutning tar vi oss till S:t Nicolai kyrka. Här finns möjlighet att tända ljus och sitta ned en stund och lyssna till musiken.

En dag för dig som sörjer lördag 19 oktober kl. 9.30-16.00

Plats: Nicolaigården, Södra Kyrkogatan 8

Kostnad: 100 kr, fika och lunch ingår.

Betala på plats, swish eller kontant.

Anmälan: snarast till Karolina Hedlund Carlsson

En dag för dig som sörjer!