Julgransplundring

Välkommen på julgransplundring i Mariakyrkan den 20 januari kl. 16.00. Det bjuds på korv & bröd, musik och dans. Efteråt är du välkommen på mässa.

Ett dygn i Taizéanda

Ett dygn i Taizéanda, 18-19 januari på Kyrkans gård-Lockörn.
Läs mer ››

Romansafton 26 januari i Nicolaigården

Göteborgsbaserade Ann-Kristin Jones sjunger älskade romanser med Bernt Wilhelmsson. Te och scones utlovas!

Diskutera livets stora frågor

Alla bär på existentiella frågor, men i vilka sammanhang får vi möjlighet att verkligen sitta ned och diskutera dem med andra?

Biskopsvisitation

Ett längre besök av biskopen brukar kallas visitation. Detta är en syssla som biskopar haft ända sedan kyrkan grundades, och under århundradenas lopp har den haft olika karaktär. I Januari är det Lidköpings tur!

Eftermiddagsfika med program

Tisdag 5 februari kl. 14.00 kommer Mats Bengtsson till Nicolaigården och pratar om ”Magnus Gabriel De la Gardie; en del av vårt liv”. Under tiden finns det möjlighet att fika.

Gospeltrain i Sigfridskyrkan

En dag fylld av medryckande gospelmusik.

Eftermiddagsfika med program

Tisdagen 5 mars kl. 14.00 kommer vissångerskan Hanna Sundblad till Nicolaigården. Hon bjuder på egna och Barbro Hörbergs sånger i en skön, vårlig stämning med rum för både skratt, eftertanke och nerv. Fika och njut!

Förklädd Gud

Lars-Erik Larssons tidlösa musik med Hjalmar Gullbergs klassiska text framförs här av de kammarkörerna S:t Nicolai Vocalis och Bel Canto tillsammans med Skarabygdens symfoniorkester.

S:t Petri Ungdomskör på besök

S:t Petri Ungdomskör med blandade röster i åldrarna 14-20 år. Kören är ansluten till S:t Petri kyrka, Malmö.