Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Nyhetsarkiv

Avskalat; stilla toner i fastan

Under sex onsdagar i fastan kan du njuta av 25 minuters meditativ musik i S:t Nicolai kyrka kl. 12.15


Toner under valven 4 april kl. 11.00

Fly coronavardagen en liten stund och kom in i kyrkan och lyssna på lite rofylld orgelmusik. På lördag 4 april spelar Stephen Craig orgelmusik av Johannes Brahms i S:t Nicolai kyrka kl. 11.00.


Var med och fyll bössan!

Nu är det slutspurt för fasteaktionen. På söndag 5 april avslutas årets insamling. Ditt bidrag behövs mer än någonsin.


Behov av mötesplatser

Öppethållandet av S:t Nicolai kyrka utökas. Från och med nu är kyrkan öppen måndag-lördag. Utöver ordinarie gudstjänster är du välkommen till Öppen dörr på måndagar i Nicolaigården.


Tips och råd till dig som är hemma.

 Sankt Matteus församling har tillsammans med ett par pensionärer i Vasastan i Stockholm satt ihop en bra lista med tips och råd på vad man kan göra.

Läs mer ››


Vad gör vi för åtgärder i dessa Coronatider?

Covid-19 virus klassas av smittskyddslagen som ett ”allmänfarligt och samhällsfarligt virus och kräver extraordinära smittskyddsåtgärder”. Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer.

Läs mer ››


Kansliet är stängt för besökare

För att undvika smittspridning håller kansliet stängt för besökare. Vi utökar istället telefontiden på vardagar till 8.00-16.00. Välkommen att ringa oss på 0510-684 00.


Andakter på Facebook & Radio

Nu kan det kännas svårt att gå på gudstjänster som man är van vid. Svenska kyrkan sänder andakter live på sin facebooksida varje tisdag & torsdag kl. 13.30.


Pilgrimsvandra i påsk

Annandag påsk kl. 15.00 startar vandringar från församlingens alla kyrkor; S:t Sigfrids kyrka, S:ta Maria kyrka och S:t Nicolai kyrka. Vandringarna avslutas i S:t Nicolai kyrka med en gemensam mässa kl. 17.00.


be.svenskakyrkan.se

Skriv gärna en bön eller tänd ett digitalt ljus på be.svenskakyrkan.se Här kan du även ta del av vad andra har skrivit.

 


Orgelfestival 18-19 april

Det våras för orgelmusiken! Lidköpings församling tillsammans med Föreningen för Göteborgs internationella orgelakademi inbjuder till en helg med orgeln i fokus.


Sigfridskören + Rådakören = Sant!

I vår kommer rubricerade körer göra gemensam sak under namnet Sigfrid StorRåda. Det är Lars Hernqvist som står för initiativ och ledarskap.


Ottegudstjänst, koralblåsning & kyrkfrukost

Kristi himmelsfärds dag 21 maj kl. 8.00
Gudstjänst samt koralblåsning från kyrktornet på S:t Nicolai kyrka. Barnkören medverkar. Därefter kyrkfrukost i Nicolaigården.


« Tillbaka