Lidköpings församling söker
Organist 100%

Välkommen till oss!

Vi är en aktiv församling med tydlig kör- och musikprofil. Här finns ett upparbetat musikkoncept med gudstjänster och konsertverksamhet i olika former. Vi arbetar med att utveckla barn- och ungdomskörstrappan samt ett ytterligare varierat körutbud för vuxna.

Här har du chansen att tillsammans med ett spännande medarbetarlag själv påverka hur arbetet skall bedrivas. De kontrasterande orglarna i S:t Nicolai kyrka med dels den romantiska, tremanualiga orgeln om 34 stämmor (C A Härngren 1901) dels den tvåmanualiga om 17 stämmor (Smedmans 1995) inbjuder verkligen till såväl gudstjänst- som konsertant spel, men tjänsten innehåller även bl.a körledning, producentskap, orgelundervisning samt ackompanjemang.

Du är öppen för olika musikaliska genrer, engagerad och väl förankrad i Svenska kyrkans värderingar.

Om oss:

Lidköpings församling är en stadsförsamling med ca 12500 kyrkotillhöriga. Här finner du en levande stadskärna med handel, gymnasium, campus, sjukhus och ett aktivt företagande. Läget vid Vänerns södra strand ger närhet till vatten och Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär natur- och friluftsupplevelser utöver det vanliga. Verksamheten i församlingen bedrivs utifrån tre kyrkor, S:t Nicolai, S:t Sigfrid och S:ta Maria, sjukhuskyrka samt kyrkogårdsförvaltning. Med ett femtiotal medarbetare drivs församlingen av många ideella medarbetare och ett engagerat kyrkoråd.

Senast ansökan: 24 maj, tillträde efter överenskommelse.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer om tjänsten, hör av dig till:
Christina Hedlund, organist och körpedagog
0510-68448 ¦ christina.hedlund@svenskakyrkan.se

Karin Enerbäck, kyrkoherde
0510-68418 ¦ karin.enerback@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare KMR: Majken Frid-Larsson:
0500-499510 ¦ majken.frid.larsson@kmr.se

Ansökan med meritförteckning och löneanspråk ställs till:
Lidköpings församling
Norra Kyrkogatan 7
531 32 Lidköping.
Märk kuvertet med ”Organist”