Samtal och stödgrupper

Kyrkan är van att möta människor i kris och sorg. Har du förlorat din livspartner finns vår Leva vidare grupp, där du har möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter och tankar och få stöd av andra i samma sitiation. Våra diakoner och präster står alltid till förfogande för samtal om du så önskar.

Kris och stödsamtal

Behöver du någon att prata med? Våra diakoner finns alltid där för dig, kostnadsfritt.
Kontakta någon av följande; Nicolaidistriktet, Elin Kjell eller Sigfridsdistriktet, Clara Linderland (fn. föräldraledig), Mariadistriktet, Catrine Lundberg.

Även prästerna i församlingen finns tillgängliga för samtal. Man kan också ringa jourhavande präst via larmnumret 112 mellan kl. 21.00–06.00.

Leva vidare träffar

Du som har förlorat din livskamrat kommer att inbjudas till fem träffar med temat "Leva vidare". Vi träffas för att tillsammans i grupp prata om hur det är att leva i sorg och hjälpa varandra att orka se framåt. Sedan dricker vi kaffe tillsammans och får också tillfälle att samtala i mindre grupper. Sorgen har många ansikten och uttryckssätt. Ibland kan det kännas lättare att få dela sina upplevelser med andra i samma situation och på så sätt få hjälp att leva vidare.

Bibelsamtal

Sigfridskyrkan har bibelsamtal varannan onsdag, ojämna veckor.
Ledare är Karin Hansson tel. 0510-230 97.

Mariakyrkan har bibelsamtal varannan tisdag, ojämna veckor kl. 17.30.
Ledare är Christina Wetteryd och Anders Hellster.

Mariagrupp

Vi vänder oss till dig som kanske varit sjukskriven eller arbetslös en längre tid, och vill komma ut och träffa andra, fika eller kanske göra något praktiskt. Kontaktperson för Mariagruppen är Catrine Lundberg, diakon i S:ta Maria kyrka.

Bönegrupp

I bönegruppen möts vi till bön för vår församling, vår stad och för dem som särskilt har bett om det. Vi börjar med en stund av lovsång, reflekterar därefter över ett bibelord och går sedan in i bönen. Längtar du efter en bönegemenskap är du välkommen. Vi träffas i Nicolaigården på måndagar kl. 15.00-16.00 i Mariarummet.

Önskar du en förbön eller vill fråga något kan du kontakta Elin Kjell.

Hela människan i Lidköping / RIA

Kyrkornas gemensamma sociala arbete. Hela Människan är en del av Svenska kyrkans och de traditionella frikyrkornas sociala arbete. Vi vill ge stöd till människor som befinner sig i en utsatt situation och vill vara en resurs, både operativt och förebyggande. I Lidköping bedrivs verksamheten i EFS:s lokaler.