Söndagsgudstjänster

Varje söndag firar vi gudstjänst eller mässa i någon av våra tre kyrkor.

S:t Nicolai kyrka

Varje söndag firas högmässa eller gudstjänst i S:t Nicolai kyrka, vanligtvis kl. 11.00, men under sommarmånaderna juni-aug är det kl. 10.00.

Gudstjänst kl. 17.00

I S:t Sigfrids kyrka firas gudstjänst kl. 17.00. Denna gudstjänst ger möjlighet för unga och gamla att mötas och fira gudstjänst tillsammans.

Varje söndagsgudstjänst görs till en unik upplevelse. Stor tonvikt läggs vid att så många som möjligt skall kunna vara delaktiga om man så önskar.

Under gudstjänst finns det ett lekrum öppet där barnen kan vistas, dock utan personal.

Mässa i Taizéton

Karaktäristiskt för denna mässa är dess stillhet, den enkla upprepande meditativa sången och många levande ljus. Taizétraditionen har sitt ursprung från den franska byn som heter just Taizé, och startades 1940 av broder Roger. Hundratusentals människor från hela världen besöker Taizé årligen för att delta i deras gudstjänster. I Sigfridskyrkan firas regelbundet mässa i Taizéanda, då på söndagar kl. 17.00. Ta del av höstens agenda här!

Frälsarkransen

Tiotusentals människor världen över bär radbandet Frälsarkransen, som skapades 1995 av biskop Martin Lönnebo. Frälsarkransen fungerar som ett armband och är så konkret, att den både syns och känns, det är det som gör den så användbar. De olika pärlorna med olika namn, färg och betydelse skall vara ett hjälpmedel att i bön stanna upp inför centrala delar av den Kristna tron och det kristna livet.

I Nicolaikyrkans Mariakapell kommer det vid några söndagskvällar kl. 18.00 nu i höst och till våren vara frälsarkransgudstjänster, som kommer innehålla tystnad, musik och meditation.

Möjligheternas mässa

I Mariakyrkan få du en lite annorlunda upplevelse genom Möjligheternas mässa. Här ligger tyngdpunkten på delaktighet. Ofta deltar konfirmander och ungdomar på olika sätt i mässan, och du kan räkna med mycket musik och sång. Möjligheternas mässa är kl. 18.00.

För söndagens utbud av gudstjänster och mässor, se kalendern på startsidan.
För musikgudstjänster i våra tre kyrkor gå in under fliken Verksamhet/Musik & körsång