Travel buddy - ditt livs resa

Vad är bättre än att upptäcka något, än att upptäcka
det tillsammans med någon.
Därför går den här resan ut på att du gör det tillsammans med någon, en Travel Buddy. Upptäck något nytt.
Lär känna andra och dig själv bättre.

En resa mäts bäst i vänner, snarare än i mil.” Tim Cahill.

Projektet

Den här resan är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Trollhättan, Lidköping och Skövde. Ett projekt och en resa där du får en möjlighet att fundera och reflektera över om den kristna tron har någonting med dig och ditt liv att göra. Projektet vänder sig till gymnasieungdomar som av olika anledningar valt att inte konfirmera sig. Här har du möjlighet att träffa nya människor som delar din nyfikenhet att upptäcka något nytt, och att göra det tillsammans med din ’Travel buddy’ och alla andra.

Läger

Under hösten träffas vi på ett förläger, en natt, för att lära känna varandra och där du får en chans att upptäcka om det här är något för dig. Vi åker  till Gräsviken, en gård utanför Trollhättan. Du får mer information om tider, avreseplats och packning efter första anmälan.

Träffar

Mellan lägret och resan ses vi i kyrkan där du bor. Alltså i Trollhättan, Lidköping eller Skövde. På de träffarna finns också andra ungdomar i din egen ålder, som är aktiva i kyrkan. Vi fikar, pratar, utforskar närmiljön, delar tankar om tro och liv.

Resan

Under jullovet flyger vi till Assisi för fyra dagars inspiration och häftiga intryck av nya miljöer. Vi flyger med SAS från Landvetter i Göteborg. I Assisi inspireras vi av Fransiskus och Claras liv, vilka var de och hur levde de? Kan vi koppla det till våra liv idag?

För mer information om projektet och hur du anmäler dig, besök hemsidan. Här finns också kontaktuppgifter till ansvariga i de tre församlingarna.
Välkommen att hänga med på ditt livs resa - Be Travel Buddy