Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Körer för alla åldrar

Församlingens körverksamhet är pausad tills vidare pga pandemin. Eventuella ändringar meddelas här på vår webbplats och/eller i våra sociala mediekanaler.


S:t Nicolai kyrkokör

S:t Nicolai kyrkokör är en blandad kör som kännetecknas av sin breda repertoar. En kyrkokör med god stämning och med nyfikenhet på både ny och gammal körmusik! Under pågående pandemi kommer kören öva i två olika grupper. Sopraner övar kl. 18.30-19.30, och övriga stämmor kl. 20.00-21.00. Övningarna sker i Nicolaigården. Vi kommer under hösten sjunga under några gudstjänster med max 8 deltagare åt gången. Körledare är Stephen Craig som gärna svara på dina frågor.   

Cantare

Cantare är en lättsam kör för dig som inte sjungit mycket tidigare eller som tycker att den vanliga kören verkar alldeles för avancerad. Vi utforskar rösten och lär oss mer om sångens element: andning, kropp och stämband, samt kopplingen mellan öra och röst. Cantare är en damkör som övar i Nicolaigården på måndagar mellan 19.00 och 21.00. Kören leds är Ing-Mari Johansson tillsamans med Anna-Lena Åstrand som gärna svara på dina frågor. 

S:t Nicolai Vocalis

S:t Nicolai Vocalis är en blandad vokalensemble med stor genrebredd! Medlemmarna har god körvana och behöver kunna läsa noter obehindrat, då egna förberedelser krävs för att klara nivå och repeteringstempo. Kören övar i Nicolaigården ojämna onsdagar kl. 19.00–21.30. Kontakta Christina Hedlund om du har frågor. 

Sigfridskören

Sigfridskören är en blandad kör med stor genrebredd. Tillsammans sjunger vi på gudstjänster och konserter. Vi spelar då och då in låtar i kyrkans studio och åker ibland på resor eller utflykter tillsammans. Kören övar på torsdagar kl. 19.00. Kontaktpoerson för kören är Josefin Creutzer. 

Barn- ungdomskörer

I våra barnkörer finns möjlighet att utveckla sin röst och musikalitet på ett lekfullt sätt. Vi sjunger i gudstjänster, på konserter och i musikal. 

All körverksamhet är kostnadsfri!

Minikör: killar och tjejer födda 2015 & 2016
Mariakyrkan, onsdagar kl.15.30-16.00.

Minikörern var tänkt att dra igång under hösten 20, men på grund av rådande restriktioner har uppstarten flyttats fram..
Det finns 10 platser.
Anmäl och frågor till Josefin Creutzer

Barnkören: killar och tjejer från förskoleklass – årskurs 2,
Sigfridskyrkan tisdagar kl. 16.15–17.00.
Här sjunger vi på gehör, utan noter och textblad och allt lärs in med lek och rörelse.

Diskantkören: killar och tjejer från årskurs 3 – årskurs 5,
Sigfridskyrkan tisdagar kl. 14.30–15.30.
Dags för notpärm! Vi lär oss mer om noter och sångteknik. Vi börjar med att äta mellanmål.

Ungdomskören: killar och tjejer årskurs 6 – årskurs 7,
Sigfridskyrkan tisdagar kl. 17.15-18.00

För väntande föräldrar och syskon finns möjlighet att fika.
Det finns också möjlighet att barnen åker kyrktaxi direkt från skolorna! 

Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse, kontakta Emil Persson tel. 073-80 66 543, emil.persson@svenskakyrkan.se

Babysång 

Välkommen till sång och dans för det lilla barnet i Mariakyrkan. Babysång erbjuds på onsdagar kl. 10.00 vid ett begränsat antal tillfällen under terminen, och anmälan krävs. Har du frågor eller vill anmäla dig kontakta Josefin Creutzer.