Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Körer för alla åldrar

Vuxenkörerna kommer försiktigt att dra igång igen i september på ett lite annorlunda sätt än vi är vana vid. Körsångarna delas in i mindre grupper och övar i stora luftiga lokaler med tillräckligt avstånd mellan sångarna. Övningarna blir också kortare än vanligt. God handhygien iakttages och förstås – stanna hemma om du är sjuk! För mer information ta kontakt med respektive körledare.


S:t Nicolai kyrkokör

S:t Nicolai kyrkokör är en blandad kör som kännetecknas av sin breda repertoar. En kyrkokör med god stämning och med nyfikenhet på både ny och gammal körmusik! Under pågående pandemi kommer kören öva i två olika grupper. Sopraner övar kl. 18.30-19.30, och övriga stämmor kl. 20.00-21.00. Övningarna sker i Nicolaigården. Vi kommer under hösten sjunga under några gudstjänster med max 8 deltagare åt gången. Körledare är Stephen Craig som gärna svara på dina frågor.   

Cantare

Cantare är en lättsam kör för dig som inte sjungit mycket tidigare eller som tycker att den vanliga kören verkar alldeles för avancerad. Vi utforskar rösten och lär oss mer om sångens element: andning, kropp och stämband, samt kopplingen mellan öra och röst. Cantare är en damkör som övar i Nicolaigården på måndagar mellan 19.00 och 21.00. Kören leds är Ing-Mari Johansson tillsamans med Anna-Lena Åstrand som gärna svara på dina frågor. 

S:t Nicolai Vocalis

S:t Nicolai Vocalis är en blandad vokalensemble med stor genrebredd! Medlemmarna har god körvana och behöver kunna läsa noter obehindrat, då egna förberedelser krävs för att klara nivå och repeteringstempo. Kören övar i Nicolaigården ojämna onsdagar kl. 19.00–21.30. Kontakta Lars Hernqvist om du har frågor. 

Sigfridskören

Sigfridskören är en blandad kör med stor genrebredd. Tillsammans sjunger vi på gudstjänster och konserter. Vi spelar då och då in låtar i kyrkans studio och åker ibland på resor eller utflykter tillsammans. Kören övar på torsdagar kl. 19.00, och ledare är Lars Hernqvist.

Några av våra inspelningar finns på Spotify. Sök på Sigfridskören!

Kyrkokör i Mariakyrkan

Kyrkokören i Mariakyrkan är en 3-stämmig damkör. Kören medverkar med sång vid gudstjänster ca. en gång i månaden. De sjunger bl.a. vid stora högtider som jul och påsk och medverkar vid olika gemensamma körarrangemang tillsammans med andra körer. Övning sker på tisdagar kl. 19.00–21.00. Körledare och kantor är Josefin Creutzer. 

Barn- ungdomskörer

I våra barnkörer finns möjlighet att utveckla sin röst och musikalitet på ett lekfullt sätt. Vi sjunger i gudstjänster, på konserter och i musikal. 

All körverksamhet är kostnadsfri!

Minikör: killar och tjejer födda 2015 & 2016
Mariakyrkan, onsdagar kl.15.30-16.00.

Vi startar den 4 november och träffas sex onsdagar. Det finns 10 platser.
Anmäl och frågor till Helene Hult eller Josefin Creutzer

Barnkören: killar och tjejer från förskoleklass – årskurs 2,
Sigfridskyrkan tisdagar kl. 16.15–17.00.
Här sjunger vi på gehör, utan noter och textblad och allt lärs in med lek och rörelse.

Diskantkören: killar och tjejer från årskurs 3 – årskurs 5,
Sigfridskyrkan tisdagar kl. 14.30–15.30.
Dags för notpärm! Vi lär oss mer om noter och sångteknik. Vi börjar med att äta mellanmål.

Ungdomskören: killar och tjejer årskurs 6 – årskurs 7,
Sigfridskyrkan tisdagar kl. 17.15-18.00

För väntande föräldrar och syskon finns möjlighet att fika.
Det finns också möjlighet att barnen åker kyrktaxi direkt från skolorna! 

Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse, kontakta Emil Persson tel. 073-80 66 543, emil.persson@svenskakyrkan.se

Babysång 

Välkommen till sång och dans för det lilla barnet i Mariakyrkan. Babysång erbjuds på onsdagar kl. 10.00 vid ett begränsat antal tillfällen under terminen, och anmälan krävs. Har du frågor eller vill anmäla dig kontakta Josefin Creutzer.